Vapaapäivä (maastotaiteilua)

12.9.2016

Huh, vähän keikkaa pukannut. Ei pelkästään ajokeikkaa vaan ihan kaikkea mahdollista, pääasiassa lannanluontia eli ns. paskanlappamista. Joka on ihan mukavaa puuhaa. Yleensä. Mutta eikö kaikki mukava ole mukavaa kun sitä on kohtuullisesti, sitten kun se ylittää sen tietyn rajan niin se on aluksi hieman epämukavaa ja sitten lopulta oikeastaan aika vastenmielistä. En ole ihan vielä saavuttanut sitä vastenmielisyyden rajaa, mutta muutaman kerran – täytyy myöntää – on käynyt mielessä että olisikohan sitä jotain muutakin tässä elämässä? Esim. kodin siivoaminen paskakerroksen alta. Tai ihan tavallinen työpaikka jossain uimahallin kahviossa. Sitten katson kuivuneita, pinttyneitä käsiäni ja totean: njää, ei näistä saa enää kauniita edes kirurgisilla toimenpiteillä. Tätä olen tehnyt aina ja teen varmaan hamaan loppuun tai kunnes selkä on niin kumarassa etten näe missä lantala sijaitsee.

Tässänäin me tsuppaillaan pressun yli

Tässänäin me tsuppaillaan pressun yli

Kyllä, voisin kirjoittaa aiheesta ”paska” melko pitkään, sillä se on osa arkeani. (Meinasin kirjoittaa lähellä sydäntäni mutta se kuulostaisi jo vähän epäterveeltä.)
Nyt haluan kuitenkin keskittyä tähän mukavaan vapaapäivään; päivään jona en lapannut paskaa kuin ihan muutaman talikollisen.
Vapaapäiväni alkoi herätyksellä klo 6.30. Tosin heräsin jo 6.25 koska kuulin kissan oksentavan jotain karvamöykkyä sänkyni viereen. Miksei kello voi koskaan olla vähemmän kun heräät yöllä pissahätään tai kissanoksennukseen? Aina katsot kelloa ja rukoilet että se on 1, mutta aina se on 6.25 ja sulla on 5 minuuttia armonaikaa, jonka käytät oksennuksen siivoamiseen.
Kun syön aamupalaa, kuulen että kissa oksentaa taas. En ole vieläkään löytänyt että mihin se sen karvapallo nro 2:sen putkautti, mutta ehkä sukkani löytää sen lähipäivinä.

tässänäin Vekkuli tsuppailee pressun yli ja joku toinen tsuppailee ojan pohjalla??

tässänäin Vekkuli tsuppailee pressun yli ja joku toinen tsuppailee ojan pohjalla??

Tajusin juuri että en voi kertoa koko vapaapäivääni minuutti kerrallaan, joten nyt kun tärkeimmät tapahtumat on saatu pois alta niin hypätään siihen hetkeen kun olemme Vekkulin vuokraajan Elinan kanssa ruokkineet ja puunanneet ja pakanneet traileriin Vekkulin ja Prinssin. Suuntaan auton nokan kohti Talmaa, jossa tulisin viettämään seuraavat tunnit vapaapäivästäni.

arvostelupaperissa luki: "posti tarvitsee teitä"

arvostelupaperissa luki: ”posti tarvitsee teitä”

 

Vekkulin ja Elinan postinjakosuoritus

Vekkulin ja Elinan postinjakosuoritus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maastotaitokilpailut. Kamalan hauska ja rento laji. Matala kynnys lähteä mukaan vaikka olisikin vähän maastotaidoton eikä kaikki tehtävät olisi ihan hallussa. Kuten Prinssin kanssa muutama pikkujuttu esim. kulman peruutus, pressun ylitys, portin avaus. Mitä näitä nyt on. Esteen hyppääminen, joka kannattaa aina suorittaa ensimmäistä kertaa kilpailutilanteessa. Prinssin ensimmäiset kilpailut ratsuna. Vekkulin miljoonannet kilpailut ratsuna. Ihan hyvin meillä meni. Piti pujotella, peruutella, kiemurrella, siirrellä asioita pisteestä A pisteeseen B, ylittää puusilta ja oja ja tukki ja este ja alittaa hapsuilla koristeltu rima, avata ja sulkea selästä käsin portti, pitää hauskaa. Hapsujen läpi Prinssi piti taluttaa, mutta muuten se oli melko mallikas ja sai oivaa palautetta. Vekkuli ja Elina menivät kuin vanhat tekijät. Aurinko paistoi kuumemmin kuin tavallisena kesäpäivänä. Söpöjä shetlanninponeja ja pieniä ratsastajia suoritti kentällä. Buffasta sai hodaria. Saatiin pinkit ja sinivalkoiset ruusukkeet. Arvostelut olivat sympaattisia ja kannustavia; oli hymiöitä ja sydämiä. Hevoset olivat tyytyväisen näköisiä.

seisahtuminen puomin päälle

seisahtuminen puomin päälle

Prinssinakin ensimmäinen "hyppy" ratsastajan kanssa

Prinssinakin ensimmäinen ”hyppy” ratsastajan kanssa

etujalat levyn päälle

etujalat levyn päälle

Kun pääsin iltapäivällä kotiin asti, kävelin räjähtäneen pihan läpi silmät kiinni, katsoin tv:stä esteratsastusta ja söin aivan julmetun paljon. Se hyvä puoli paskalinkona toimimisessa on, että voi melko huoletta syödä mitä vaan. Yleensä ei kyllä ehdi. Nyt ehdin, koska vapaapäivä. Ihan ok sellainen.

Vekkuli haluaa myös lukea arvostelupaperin

Vekkuli haluaa myös lukea arvostelupaperin

kaikki osallistujat sai söpön pinkin ruusukkeen, lisäksi suomenhevoset Suomenhevosliiton ruusukkeet <3

kaikki osallistujat sai söpön pinkin ruusukkeen, lisäksi suomenhevoset Suomenhevosliiton ruusukkeet <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

takaisin blogivalikkoon