KAVIOKYYTI

– hevosella pääsee

Hevoset

Prinssi

Storm

Vekkuli


Helun Prinssi on komea 2006 syntynyt suomenhevosruuna. Kaviokyydille se on saapunut vuonna 2015 juostuaan tarpeekseen raviradoilla. 
Vaikka Prinssi rakastaa edelleen vauhtia ja vaarallisia tilanteita, se toimii keikoilla ammattimaisen rauhallisesti ja on tottunut seisomaan kuvausten ajan paikoillaan. 
Vauhdin huumaa se saa kokea kilpailevana esteratsuna ja valjakkohevosena lajeissa joita se rakastaa. Myös kouluratsas-tusta harjoitellaan ahkerasti, mutta Prinssi ei aina ymmärrä miksi siinä mennään niin hitaasti...
Prinssi, myös Nakiksi kutsuttu, on luonteeltaan todellinen äijä! Mutkaton mutta kovapäinen, ja laumansa johtajana se pitää rivit suorina ja huolehtii että päivän marssit ja askareet tulee kaikilta suoritettua!
Se on todella mukava hevonen hoitaa ja rakastaa ihmisiä <3 

Prinssi tekee kaikki Kaviokyydin ajelukeikat ja toimii myös talutusratsastuksissa, ratsastustunneilla ja kuvauksissa.

 

Säkä 163cm, koulutustaso HeB

 

Hessu

Galleriassa lisää kuvia hevosista


 

Brainstorm eli tuttavallisemmin Stormi on syntynyt 2009 ja tullut Kaviokyydille 2010, eli ihan varsana. 

Storm on meidän lellikki, sillä se on vastustamattoman söpö ja leikkisä luonteeltaan. Se on saapunut Suomeen emänsä mahassa salamatkustajana, ja vain syntyä putkahtanut eräänä yönä. Sen isästä ei näinollen ole tietoa, mutta se on varmasti ollut joku komea hevonen Stormin ulkomuodosta päätellen!

Stormissa virtaa todennäköisesti myös vaunuhevosrodun verta, sillä sillä on komea ryhti ja tupsut jaloissa. Lisäksi se on luonteeltaan kovin järkevä, sopeutuva ja rauhallinen.

Storm on ratsukoulutettu ja kilpailee koulussa ja esteillä. Sen ajokoulutus on vielä kesken.

Stormin saa mukaan esim. hääkuvauksiin ja talutusratsastuksiin.

 

Säkä 157cm, koulutustaso HeA

 

 

 

RIP VEKEN LENTO <3 
Vekkuli lopetettiin 10.8.2021 omalla laitumellaan vanhuudenvaivojen vuoksi. Hän eli 30-vuotiaaksi <3

Veken Lento eli Vekkuli on 1991 syntynyt suomenhevostamma. Se on pitkän elämänsä aikana ehtinyt nähdä ja kokea kaikenlaista ja on siksi maailman viisain hevonen <3 
Vekkuli on kilpaillut koulussa, esteillä, valjakossa, maastotaidossa ja hiihtoesteratsastuksessa. Lisäksi se on tehnyt Kaviokyydille satoja ajelu- ja ratsastuskeikkoja sekä osallistunut erilaisiin kuvausprojekteihin. 

Vekkuli on aina ollut tamma joka kertoo oman mielipiteensä asioista erittäin selvästi, mutta kunhan sen oppii tuntemaan siihen voi luottaa 100%.
Sen vähän tuiman olemuksen takaa paljastuu erittäin älykäs, herkkä ja leikkisä hevonen, joka ei hätkähdä mistään.

 

Säkä 153cm, koulutustaso VaB

Great Rascal eli Hessu tai Hesper on 2007 syntynyt amerikkalais-ranskalainen lämminverinen ruuna, ja Kaviokyydin uusin tulokas (saapui 2018 syksyllä).
Hessu Heräteostos on osoittanut kykynsä hyvänmielen ratsuna, joksi se alunperin hankittiin, mutta bonuksena sen loistavan luonteen ja herkän ratsastettavuuden ansiosta siitä on tullut myös suosittu opetushevonen.
Ulkonäkö on myös kohdillaan ja siksi Hessusta tulikin 2019 suuren margariinikampanjan mainoskasvo.
Hesper on luonteeltaan todella eläväinen ja leikkimielinen, ja siksi tarhakaverien loimet saavat usein kyytiä kun Hessu mielellään pitäisi niitä leikkikaluinaan.
Töihin se lähtee aina mielellään korvat tötteröllä. 
Entisenä ravurinaHessu oli helppo opettaa myös valjakkoajoon, jossa se onkin oikein lupaava! Muuna aikana se kehittyy ratsuna huimaa vauhtia ja on maastossa hauska seuralainen.

Hessun saa tällä hetkellä kuvauksiin ja opetustunteihin ratsain.

 

Säkä 163cm, koulutustaso HeD

kuva: Nina Mönkkönen

kuva: Jonna Leino